Over ons

Je kan bij Vera terecht voor Gespecialiseerde voetverzorging ook gekend als medische pedicure (kwaliteitslabel Footcare/ BVV en tussenkomst Mutualiteit).

Als Gespecialiseerd Voetverzorgster beter gekend als Medische pedicure is Vera gespecialiseerd in verschillende disciplines. Daarnaast past Vera als Gespecialiseerde Voetverzorgster speciale technieken toe zoals diverse nageltechnieken, het aanbrengen van een nagelreconstructie en het uitvoeren van nagelgroei-correctie/nagelbeugels, ortheses op maat en anti-druk/viltwerken. Deze speciale handelingen zijn gericht op preventie, verminderen van pijnklachten en lichte standsafwijkingen. Ook heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van schimmelnagels, sportpedicure (verschillende sporten) en gespecialiseerde voetzorg bij diabetische, oncologische en reumatische patiënten. Bodyline beschikt over het kwaliteitslabel van het Belgische verbond van Gespecialiseerde voetverzorgers (Footcare/BVV) en je kan genieten van een tussenkomst in je voetzorg bij de Mutualiteiten, er is samenwerking en overleg met huisartsen, Podoloog en 2 artsen van UZ Leuven.

Het grootste deel van de voetproblemen zijn gemakkelijk te verhelpen. zoals bijvoorbeeld:

* Ingegroeide nagels

* Traumanagels

* Schimmelnagel, Kalknagels

* Diverse eeltproblemen

* Diverse likdoorns

* Orthese op maat

* Anti- drukverbanden

* Nagelbeugels

Voetzorg bij diabetes: De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide Gespecialiseerde Voetverzorgster kunnen ernstige problemen voorkomen.

De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

* De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen

* Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen

* De voeten van stand kunnen veranderen.

Heeft u diabetes, dan kunt u zelf het volgende doen:

Controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen ga regelmatig fietsen of wandelen en doe (dagelijks) voetoefeningen laat uw voeten behandelen door een professionele voetverzorgster.

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een gespecialiseerde voetverzorgster/medische pedicure?

Als u diabetes heeft, is raadzaam om enkele malen per jaar naar een gespecialiseerde voetverzorgster (medische pedicure) te gaan. Ook als u geen voetklachten heeft! Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de gespecialiseerde voetverzorgster. Naast de voetbehandeling, geeft de Gespecialiseerde Voetverzorgster adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de gespecialiseerde voetverzorgster vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts of podoloog of voetkliniek.

Voetzorg bij reuma: De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door: gewrichts- ontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en als gevolg van de stand veranderingen.

Wanneer is het nodig dat een reumapatiënt naar de pedicure gaat?
Doordat het vetkussen onder de bal van de voet dunner wordt in combinatie met een afwijkende stand van de voet en/of tenen en slecht passend schoeisel, treedt er aan de voeten vaak een ongewenste likdoorn of eeltvorming op. Men kan ook te maken krijgen met verschillende nagelafwijkingen: brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, schuurpapiernagels en verkleuringen van de nagels.

Voetzorg bij kanker: Veranderingen aan de voeten, dienen bij mensen met kanker regelmatig gescreend te worden waarbij, indien gewenst en mogelijk het verwijderen van (pathologische) eeltvorming, het verzorgen en behandelen van teennagels van groot belang zijn.

Als iemand actief wordt behandeld voor kanker, is het belangrijk dat de oncoverpleegkundige of behandelde arts of Multidisciplinair zorgteam aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg. Een oncologische voetzorgverlener zet voetzorgtrajecten bij kankerpatiënten alleen in met afstemming en toestemming van de behandelde arts of Oncologisch verpleegkundige of multidisciplinair zorgteam= medische doorverwijsbrief of ingevulde toestemmingsbrief.

Bij Vera kan je terecht voor een beperkt aanbod schoonheidszorgen oa. Medische handverzorging, Cosmetische handverzorging, Specifieke - en  Huidverbeterende gelaatsverzorging, Specifieke voet- en onderbeen behandelingen, Epilatie met filmhars, Visagie.