Over ons

Vera: Je kan bij mij terecht voor Medische pedicure of Gespecialiseerde voetverzorging (kwaliteitslabel BVV en erkent door Mutualiteit), Sportpedicure.

Als Gespecialiseerd Voetverzorgster beter gekend als Medische pedicure heb ik mijzelf gespecialiseerd in verschillende disciplines. Daarnaast pas ik als Gespecialiseerde Voetverzorgster speciale technieken toe zoals diverse nageltechnieken, het aanbrengen van een nagelreconstructie en het uitvoeren van nagelgroei-correctie/nagelbeugels, ortheses op maat en anti-druk/viltwerken. Deze speciale handelingen zijn gericht op preventie, verminderen van pijnklachten en lichte standsafwijkingen. Ook heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van schimmelnagels, sportpedicure (verschillende sporten) en in de risicovoeten van diabetische, oncologische en reumatische patiënten. Ik beschik over het kwaliteitslabel van het Belgische verbond van Gespecialiseerde voetverzorgers (BVV), ben erkend door Mutualiteit en werk samen met 2 dokters van UZ Leuven. Ik ben actief in Betekom en Aartselaar als gespecialiseerd voetverzorgster. Momenteel volg ik nog een opleiding voor erkent oncologisch voetzorgverlener te Berchem.

Het grootste deel van de voetproblemen zijn gemakkelijk te verhelpen. zoals bijvoorbeeld:

* Ingegroeide nagels

* Traumanagels

* Schimmelnagel, Kalknagels

* Diverse eeltproblemen

* Diverse likdoorns

* Tapingtechnieken

* Anti- drukverbanden

Diabetische voeten: De voeten van diabetespatiënten hebben extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide Gespecialiseerde Voetverzorgster kunnen ernstige problemen voorkomen.

Diabetische voeten vereisen extra zorg:

De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

* De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen

* Het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen

* De voeten van stand kunnen veranderen.

Heeft u diabetes, dan kunt u zelf het volgende doen:

Controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen ga regelmatig fietsen of wandelen en doe (dagelijks) voetoefeningen laat uw voeten behandelen door een professionele voetverzorgster.

Wanneer gaat een diabetespatiënt naar een gespecialiseerde voetverzorgster/medische pedicure?

Als u diabetes heeft, is raadzaam om enkele malen per jaar naar een gespecialiseerde voetverzorgster (medische pedicure) te gaan. Ook als u geen voetklachten heeft! Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de gespecialiseerde voetverzorgster. Naast de voetbehandeling, geeft de Gespecialiseerde Voetverzorgster adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de gespecialiseerde voetverzorgster vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de huisarts of podoloog of voetkliniek.

Reumatische voeten: De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door: gewrichts- ontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en als gevolg van de stand veranderingen.

Wanneer is het nodig dat een reumapatiënt naar de pedicure gaat?
Doordat het vetkussen onder de bal van de voet dunner wordt in combinatie met een afwijkende stand van de voet en/of tenen en slecht passend schoeisel, treedt er aan de voeten vaak een ongewenste likdoorn of eeltvorming op. Men kan ook te maken krijgen met verschillende nagelafwijkingen: brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, schuurpapiernagels en verkleuringen van de nagels.

Oncologische voeten: Veranderingen aan de voeten, dienen bij mensen met kanker regelmatig gescreend te worden waarbij, indien gewenst en mogelijk het verwijderen van (pathologische) eeltvorming, het verzorgen en behandelen van teennagels van groot belang zijn.

Als iemand actief wordt behandeld voor kanker, is het belangrijk dat de onco- verpleegkundige of behandelde arts, aangeeft dat er geen contra-indicatie is voor de voetzorg. Een oncologische voetzorgster zet voetzorgtrajecten bij kankerpatiënten alleen in met toestemming van de behandelde arts of verpleegkundige = medische doorverwijsbrief of ingevuld toestemmingsbriefje.

EXTRA: Je kan bij mij ook terecht voor Gellak of IBX nagelversteviging op teennagels, Voet- en handmassage, Zorgmassage handen en voeten, Voet- en hand pakkingen, Specifieke handverzorging, Gelaatsontharing met filmhars.