Gespecialiseerde voetverzorging       Sportpedicure

        Gespecialiseerde voetverzorging (KB 86.90506) met kwaliteitslabel Footcare/BVV

    AANDACHT !!! Indien u risico patiënt (kanker patiënten, diabetes patiënten, reuma patiënten in behandeling)       bent, dient u ons een verwijsbrief te overhandigen van uw behandelende arts voordat wij de voetzorg opstarten. 

Je kan bij mij terecht voor volgende voetbehandelingen: Behandelen van eelt, kloven, likdoorns, verharde drukplaatsen, ingegroeide nagel, pijn in de nagelwal, blaarbehandeling, schimmelnagels, traumanagels, zweetvoeten, nagelreconstructie, wratbehandeling met zalf, orthese op maat, nagelbeugels, voetzorg bij diabetisch, reuma of kanker, spa- pedicure, pakkingen, voetmassage, ....

Hoe verloopt een gespecialiseerde voetverzorging/medische pedicure:  Ontsmetten van de voet, knippen en vijlen van teennagels, reinigen van de nagelwal, eelt verwijderen, likdoorns en eksterogen behandelen en ingegroeide nagels ontlasten.  Ik geef een volledige behandeling van de voet met persoonlijk advies voor nazorg. 

De nagelbeugeltechnieken om ingroeiende nagels te liften worden steeds uitgebreider,  ik biedt een aanbod aan van verschillende technieken. Ik bespreek met u de mogelijkheden, en we kiezen de techniek die het best voor u werkt.

Nagelbeugels worden op de nagel gekleefd. Ze liften de nagel uit de nagelwal zodat er meer ruimte vrijkomt. De nagelkromming wordt platter. De technieken zijn pijnvrij en geven geen hinder bij het dragen van schoenen. Eveneens anti allergisch.

Heeft u een nageltrauma of schimmel aan één van je nagels opgelopen en u ontbreekt hierdoor een stukje nagel dan kan deze gereconstrueerd worden met LCN of Gehwol, heeft u zwakke en verdunde nagels kunnen we deze verstevigen met IBX. 

Vraag tijdig je pedicure document aan bij je Mutualiteit + 65 jaar. Ben je - 65 jaar en diabetisch patiënt is er enkel tussenkomst Mutualiteit mogelijk met attest behandelende arts of specialist.

                           SPORTPEDICURE


Wat doet een sportpedicure.

ik behandel sporters van elk niveau, die klachten hebben aan de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen voor hun sportuitoefening.

Je kan bij de Vera terecht voor:

 • Deskundig advies over voethygiëne
 • Medical taping ter ondersteuning van de beweging en verlichting van pijnklachten
 • Behandeling van blaren en drukvrij leggen van locaties
 • Schoenadvies
 • Sokadvies
 • Vetertechnieken

Wat is het doel van een sportpedicure:

De eerste doelstelling van de sportpedicure is het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de voeten van de atleet. Deze let daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van sporters. De werkwijze van de sportpedicure bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

Wanneer naar de sportpedicure:

Om de voeten in goede conditie te houden en veel voorkomende voetproblemen te voorkomen en/of te behandelen kan je bij de sportpedicure terecht. De meest voorkomende voetproblemen bij het sporten zijn:

 • Eelt
 • Likdoorns
 • Traumanagels (ingescheurde nagel, blauwe nagel )
 • Ingegroeide nagel
 • Blaren
 • Schimmel ( zwemmerseczeem )
 • Kloven

De meeste sporters gaan pas naar een sportpedicure als er klachten zijn. Maar ook als er geen klachten zijn kan je bij Vera terecht. Deze speelt immers een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestaties en bij de preventie van mogelijke blessures.