Gespecialiseerde voetverzorging  Sportpedicure 

Gespecialiseerde voetverzorging (KB 86.90506) met kwaliteitslabel BVV

      
         AANDACHT !!! Indien u risico patiënt (Oncologische patiënten en Diabetes patiënten in behandeling) bent, dient u ons             een doorverwijsbrief van uw behandelende arts te bezorgen voordat wij de voetzorg opstarten in de praktijk. 

Bij Vera kan je terecht voor volgende voetbehandelingen: Behandelen van eelt, kloven, likdoorns, verharde drukplaatsen, ingegroeide nagel, pijn in de nagelwal, blaarbehandeling, schimmelnagels, traumanagels, zweetvoeten, nagelreconstructie, Wratbehandeling, orthese op maat, Diabeten- en reumavoet, oncologische voet, spa- pedicure, pakkingen, voetmassage, ....

Hoe verloopt een Medische gespecialiseerde voetverzorging bij Vera:  Ontsmetten van de voet, knippen en vijlen van teennagels, reinigen van de nagelwal, eelt verwijderen, likdoorns en eksterogen behandelen en ingegroeide nagels ontlasten.  Wij geven een volledige behandeling van de voet met persoonlijk advies voor nazorg. Afsluitend doen wij steeds een voetscrub en een voetmassage met hydraterende en voedende voetcrème van HFL of Gehwol. (60 min)

De nagelbeugeltechnieken om ingroeiende nagels te liften worden steeds uitgebreider,  wij bieden een aanbod aan van verschillende technieken. Ik bespreek met u de mogelijkheden, en we kiezen de techniek die het best voor u werkt.

Nagelbeugels worden op de nagel gekleefd. Ze liften de nagel uit de nagelwal zodat er meer ruimte vrijkomt. De nagelkromming wordt platter. De technieken zijn pijnvrij en geven geen hinder bij het dragen van schoenen. Eveneens anti allergisch.

Vraag tijdig je pedicurekaart  of formulier aan bij je Mutualiteit + 65 jaar. Ben je - 65 jaar is enkel tussenkomst Mutualiteit mogelijk wegens medische redenen met attest behandelende arts of specialist.

                   Sportpedicure                                                 


Wat doet een sportpedicure.

De sportpedicure behandelt sporters van elk niveau, die klachten hebben aan de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen voor hun sportuitoefening. 

Je kan bij de sportpedicure terecht voor:

 • Deskundig advies over voethygiëne
 • Medical taping ter ondersteuning van de beweging en verlichting van pijnklachten
 • Behandeling van blaren en drukvrij leggen van locaties
 • Schoenadvies
 • Sokadvies
 • Vetertechnieken

Wat is het doel van een sportpedicure

De eerste doelstelling van de sportpedicure is het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de voeten van de atleet. Deze let daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van sporters. De werkwijze van de sportpedicure bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

Wanneer naar de sportpedicure

Om de voeten in goede conditie te houden en veel voorkomende voetproblemen te voorkomen en/of te behandelen kan je bij de sportpedicure terecht. De meest voorkomende voetproblemen bij het sporten zijn:

 • Eelt
 • Likdoorns
 • Traumanagels (ingescheurde nagel, blauwe nagel )
 • Ingegroeide nagel
 • Blaren
 • Schimmel ( zwemmerseczeem )
 • Kloven

De meeste sporters gaan pas naar een sportpedicure als er klachten zijn. Maar ook als er geen klachten zijn kan je bij de sportpedicure terecht. Deze speelt immers een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestaties en bij de preventie van mogelijke blessures.